Studiedag 19 maart

20-03-2018

Maandag 19 maart hebben onze leerlingen genoten van een vrije dag en heeft ons team een studiedag gehad. De ochtend stond wederom in het teken van de 'Vreedzame school'. We hebben het vorige blok 'We hebben oor voor elkaar' geëvalueerd. Tevens is er gekeken naar het volgende blok, genaamd 'We hebben hart voor elkaar'.

Tijdens dit blok worden de gevoelens besproken. Op school wordt het steeds “gewoner” om over gevoelens te praten; in het begin is het vaak nog onwennig. Uiteraard houden we er rekening mee dat niet elk kind even gemakkelijk over zijn of haar gevoelens praat. We willen kinderen de ruimte geven om zelf te kiezen wat ze over hun gevoelens kwijt willen.

In de klassen gaan we starten met een gevoelskring, kinderen gaan een gevoelsbarometer invullen en een schriftje bijhouden. Benieuwd? Loop gerust eens een klas binnen en neem een kijkje. Of start hierover een gesprek met uw kind.

In de middag heeft onze eigen juf Bernadette een leerzame workshop gegeven over het gebruik van 'boomwhackers'. Deze grappige muzikale buizen kunnen op verschillende manieren worden ingezet tijdens muzieklessen. Op school hebben wij inmiddels 3 tassen met boomwhackers. Wellicht dat uw kind binnenkort hiermee aan de slag gaat!

De dag is afgesloten met een gezellige borrel waarna het team op teamuitje is geweest.