Stel cookie voorkeur in

Studiedag 6 december

07-12-2018

Donderdag 6 december was de school gesloten vanwege een studiedag.
Wij hopen dat de leerlingen hebben genoten van hun vrije dag en zijn bijgekomen van het Sinterklaas feest.

Het team van de Tweemaster kwam deze dag wel bijeen. De ochtend van de studiedag werd ingevuld door onze werkgroep 'Cognitief getalenteerde leerlingen'. Juf Niki (plusklas) heeft een enquête afgenomen en de afspraken over compacten en verrijken herhaald. Daarnaast hebben we meerdere artikelen besproken.

De middag van de studiedag werd ingevuld door Dennis de Vries. Dennis begeleidt ons in het implementatietraject van de Vreedzame school. Zoals u wellicht weet zijn we hier vorig jaar mee gestart. Als team zijn wij nog steeds erg enthousiast, dit zien wij ook terug bij onze leerlingen. Tijdens deze studiedag zijn we een stapje verder gegaan. We willen dit schooljaar namelijk gaan werken met mediatoren. Dit betekent dat sommige leerlingen worden opgeleid tot mediator. Een mediator kan bijvoorbeeld helpen bij het oplossen van conflicten.  Daarnaast willen we gaan werken aan het betrekken van u als ouder bij de Vreedzame school. Als school vinden wij het belangrijk dat we samen werken aan een Vreedzame school. 


Het team heeft nagedacht over manieren om dit concreet te maken en heeft meerdere ideeën geopperd. Onze stuurgroep 'Vreedzaam' gaat deze binnenkort bespreken en zal met concrete acties komen.